Kuntoutus- ja hoitojaksot

Kuntoutusjaksot

Haluatko edesauttaa kuntoutumistasi ja suunnitella itsellesi monipuolisen kuntoutusjakson, jossa tukenasi ovat terveydenhuollon ammattilaiset? Moniammatillisen tiimin lääkäri, fysioterapeutti ja sairaanhoitaja suunnittelevat sinulle yksilöllisen kuntoutusohjelman.

Valittavanasi on arkipäivisin yksi tai useampi yksilöhoitoaika (esim. fysioterapia, hieronta tai jalkahoito), ohjattua ryhmätoimintaa (esim. kuntosaliharjoittelua tai allasvoimistelua), talon virikeohjelma sekä ympärivuorokautinen hoito ja avustaminen. Kuntoutusjakson päätteeksi saat hyvät kotikuntoutusohjeet ja vinkit toimivaan arkeen, sekä lääkärin laatiman kuntoutusselosteen kuntoutusjaksosta. Lääkärin seloste voidaan lähettää myös omalle lääkärillesi.


Päiväkuntoutus

Kohenna omaa oloasi ja toimintakykyäsi monipuolisesti räätälöitävässä päiväkuntoutuksessa, johon saavutaan aamulla ja palataan kotiin iltapäivällä.

Kuntoutusjaksosi alkaa lääkärin, sairaanhoitajan sekä fysioterapeutin tapaamisella, jossa kanssasi suunnitellaan päivien sisältö. Kuntoutukseen sisältyy päivittäin yksi yksilöhoito (esim. liikehoito tai hieronta), ohjattua ryhmätoimintaa (esim. kuntosaliharjoittelua tai allasvoimistelua), talon virikeohjelma sekä toimintakykyä edistävä hoito ja avustaminen.

Päiväkuntoutukseen osallistuvalle on tarjolla aamupala, lounas ja kahvi. Käytössäsi ovat seurustelu- ja lepotilat. Voit viettää aikaa mukavan toiminnan parissa virikeosastolla tai rentoutua kuntosalilla, saunaosastolla ja uima-altaalla.

Saat kuntoutusjakson päätteeksi lääkärin laatiman kuntoutusselosteen päiväkuntoutusjaksostasi.


Kotiuttava Kuntoutus

Kotiuttavan Kuntoutuksen tarkoituksena on palauttaa kunto ja toiminnallisuus esimerkiksi sairaalassa olon jälkeen sille tasolle, että asiakas on valmis pärjäämään turvallisesti omassa kodissaan. Kuntoutus on hyvä aloittaa mahdollisimman pian leikkauksen tai muun äkillisen tapahtuman jälkeen, sillä jo muutaman päivän paikallaan olo heikentää kuntoutumista huomattavasti.

Kotiuttava Kuntoutus muodostuu 5–12 vuorokauden laitoskuntoutusjaksosta sekä puoli vuotta kestävästä toimintakykyä ylläpitävästä seurantajaksosta mahdollisine kotikäynteineen. Asiakasta kuntouttaa ikääntyneiden hoitoon ja kuntoutukseen erikoistunut moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat mm. lääkäri, sairaanhoitajia, perushoitajia, fysioterapeutteja, toimintaterapeutti sekä sosiaali- ja virikeohjaaja. Lääkäri laatii kuntoutusjaksosta kuntoutusselosteen ja toimittaa sen tarvittaessa myös kuntoutujan omalle lääkärille.


Muistikuntoutus

Muistikuntoutuksen tavoitteena on aivojen aktivoiminen sekä lihas- ja yleiskunnon kohentuminen toiminnallisten harjoitteiden avulla. Kuntoutuksen sisältö määräytyy yksilöllisen tarpeen mukaan.​

Muistikuntoutus sopii muistisairausdiagnoosin (esim. Alzheimer, Lewyn kappaletauti tai vaskulaaridementia) saaneille ja muille, joilla on muistiongelmia tai -häiriöitä. Muistikuntoutuksella voidaan hidastaa muistisairauden etenemistä. Kuntoutuksen avulla löydetään keinoja päivittäiseen selviytymiseen ja kohennetaan sekä fyysistä että henkistä toimintakykyä. Muistikuntoutus parantaa usein kuntoutujan mielialaa ja unen laatua. Kuntoutuksen avulla voidaan ylläpitää omatoimisuutta mahdollisimman pitkään.

DiakonTerveyden Kuntoutuskeskuksen tilat ovat esteettömiä ja laitteet ikääntyneiden hoitoon sekä kuntoutukseen suunniteltuja.

Yhteystiedot

Kuntoutuskeskus
Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori
Yrjönkatu 23, 28100 Pori
terveys@diakon.fi

Ajanvaraus
044 705 2184
ajanvaraus.terveys@diakon.fi

Kuntoutuspalveluiden päällikkö
Päivi Pöykiö
044 705 2210
paivi.poykio@diakon.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Yhteydenottopyyntö