Toimintaterapia

Toimintaterapia on tarkoitettu henkilöille, joilla on sairaudesta, vammautumisesta tai elämäntilanteesta johtuvia vaikeuksia selviytyä arkielämän haasteista. Tavoitteena on omatoiminen ja tasapainoinen elämä.

Terapiassa voidaan harjoitella keskittymiseen, rauhoittumiseen tai hahmottamiseen tarvittavia taitoja tai esimerkiksi erilaisia arjentaitoja, kuten pukeutumista, ruoanlaittoa, apuvälineiden käyttöä. Tavoitteena on, että toimiminen kotona, koulussa tai päiväkodissa on helpompaa. Läheisille on saatavilla asiantuntijatukea.

Toimintaterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapioiden palveluntuottaja. Kelan terapioista löydät lisätietoa Kelan kuntoutus -sivultamme. Olemme myös Satasairaalan sekä Porin perusturvan palvelusetelituottaja (aikuisten ja lasten toimintaterapia) ja meiltä saa kuntoutusta myös vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla.

Toimintaterapiapalvelut on suunnattu kaikenikäisille. Toimintaterapia voi toteutua toimitiloissamme ja asiakkaan omassa ympäristössä. Toimintaterapian tilat sijaitsevat DiakonTerveyden Kuntoutuskeskuksessa, Metsämiehenkatu 2 G, Pori.

Yhteystiedot

Ajanvaraukset
044 705 2208

Avoterapiapalvelut lapsille, aikuisille ja ikääntyneille
DiakonTerveys, Metsämiehenkatu 2 G, Pori
toimintaterapeutti
Heli Sariola
044 705 2283

Sotainvalidi- ja veteraanikuntoutus, kuntoutuskeskuksen osastot ja päiväkuntoutus
DiakonTerveys Kuntoutuskeskus, Metsämiehenkatu 2 G, Pori
toimintaterapeutti
Outi Lanzas
044 705 2282

toimintaterapia@diakon.fi

Yhteydenottopyyntö