toimintaterapia lapset DiakonTerveys

Toimintaterapia

Toimintaterapia on tarkoitettu henkilöille, joilla on sairaudesta, vammautumisesta tai elämäntilanteesta johtuvia vaikeuksia selviytyä arkielämän haasteista. Tavoitteena on omatoiminen ja tasapainoinen elämä.

Toimintaterapiapalvelumme on suunnattu kaikenikäisille, lapsista senioreihin. Tavoitteena on, että toimiminen kotona, koulussa tai päiväkodissa on helpompaa. Läheisille on saatavilla asiantuntijatukea.

Terapiassa voidaan harjoitella keskittymiseen, rauhoittumiseen tai hahmottamiseen tarvittavia taitoja tai esimerkiksi erilaisia arjentaitoja, kuten pukeutumista, ruoanlaittoa, apuvälineiden käyttöä. Lasten toimintaterapiassa tuetaan lapsen kehitystä kokonaisvaltaisesti, kuten motoriikkaa, hahmotusta, leikkitaitoja jne.

Toimintaterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapioiden palveluntuottaja. Kelan terapioista löydät lisätietoa Kelan kuntoutus -sivultamme. Olemme myös Satakunnan hyvinvointialueen palvelusetelituottaja (aikuisten ja lasten toimintaterapia) ja meiltä saa kuntoutusta myös vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla. Mikäli sinulla on tai olet saamassa maksusitoumuksen tai palvelusetelin, täytäthän terapiapaikan hakulomakkeen tästä.

Toimintaterapiaa voidaan toteuttaa toimitiloissamme ja asiakkaan omassa ympäristössä. Toimintaterapian tilat sijaitsevat DiakonTerveyden Kuntoutuskeskuksessa, Metsämiehenkatu 2 G, Pori.

peiliterapia DiakonTerveys

Peiliterapia

Peiliterapiassa asiakkaan kipeää tai halvaantunutta yläraajaa harjoitetaan peilin avulla. Halvaantunut yläraaja asetetaan peilin taakse, ja terve yläraaja asetetaan peilin eteen siten, että kuntoutuja näkee peilikuvan piilossa olevan käden paikalla.

Harjoittelun kautta aivoja ns. huijataan uskomaan, että kivulias käsi liikkuu ilman kipua, tai halvaantunut / immobilisoitu raaja liikkuu edelleen normaalisti. 

Kipukäden hoidossa pyritään vaikuttamaan kipureseptoreihin siten, että ne käden oikeassa liikkeessä vähitellen kokevat vähemmän kipua. Halvaantunut tai esim. kipsillä pitkäksi aikaa liikkumattomaksi tehty yläraaja alkaa menettää liikeaivokuorella omia neuroneitaan muiden motoristen toimintojen käyttöön. Peiliterapian avulla kyseisen raajan liikeaivokuoren alue saadaan pidettyä aktiivisena, jolloin raajan kuntoutus on tehokkaampaa ja nopeampaa. 

Peiliterapian teho perustuu tiiviiseen harjoitteluun. Terapeutti ohjaa harjoittelua koti- tai vastaanottokäynnillä viikoittain, mutta kotona tapahtuva päivittäinen harjoittelu on oleellista onnistuneessa peiliterapiassa. Terapeutti opastaa asiakasta sopivan terapiapeilin hankinnassa.

Yhteystiedot

Ajanvaraukset
044 705 2208

Avoterapiapalvelut lapsille, aikuisille ja ikääntyneille
DiakonTerveys, Metsämiehenkatu 2 G, Pori
toimintaterapeutti
Heli Sariola
044 705 2283

toimintaterapia@diakon.fi

Yhteydenottopyyntö