DiakonJuhla – herkullisia tarjottavia suurella sydämellä omasta keittiöstä

DiakonJuhlalla on vankka kokemus erilaisten juhlien järjestämisestä jo vuosikymmenten ajalta, herkut syntyvät omassa keittiössä, osaavissa käsissä juhlaan kuin juhlaan.

Kaunis, houkutteleva juhlapöytä on aina elämys jo itsessään ja meillä DiakonJuhlassa panostetaankin aina suurella sydämellä myös esillepanoon. DiakonJuhlan suuressa keittiössä myös osaaminen on monipuolista, diettikokkimme valmistavat myös gluteenittomat-, vegaaniset- ja muut erityisruokavaliotarjoilut taitavasti tarpeiden mukaan. Alueeltamme löytyvät myös kauniit juhlatilat juhlien järjestämiseen.

Lue lisää juhla- ja pitopalvelusta verkkosivuiltamme tai kurkkaa DiakonJuhlan lehtijuttu DiakonJuhlasta Satakunnan Viikon sivuilta tai Satakunnan Yrittäjä -lehdestä.

Yhdessä hävikkiä vastaan! Ekodiakonia-hanke järjesti Kotipuutarhureiden hävikkipäivän – lue lisää Diakon-blogista!

Ekodiakonia – Satakunnan starttihanke järjesti elokuun lopussa DiakonKylän Martintalossa Kotipuutarhureiden hävikkipäivän. Oman puutarhan ylimääräisen sadon, marjat, hedelmät ja vihannekset sai tuoda silloin saataville Martintaloon, josta niitä saivat hakea kaikki tarvitsevat. Hävikkiä torjutaan nyt monella tavalla ja Suomi on sitoutunut puolittamaan ruokahävikin vuoteen 2030 mennessä. Tämä vaatii meiltä jokaiselta uutta ajattelutapaa. Lue lisää Diakon-blogista!

Diakon – arvot työn tekemisessä

Tiesitkö, että yhteiskunnallinen yritys voi olla myös konserni? Meillä on juuri niin, Diakon on yhteiskunnallinen konserni, ja tarjoamme paikallisia palveluita Satakunnassa Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut Oy:n toimintana.

Toimintamme perusarvo on lähimmäisen arvostaminen ja henkilöstömme onkin hyvin arvositoutunutta, mikä näkyy myös työpaikan valinnassa ja pysyvyydessä. Haluamme tehdä yhdessä hyvää ja toimia vastuullisesti.

Toimitusjohtajamme Heikki Arikka ja sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Sanna-Mari Pudas-Tähkä kertovat toiminnasta nyt Yhteiskunnallisen yritysten osaamiskeskuksen sivuilla julkaistussa jutussa Diakon – arvot työn tekemisessä”. Käy lukemassa koko juttu!

Ihmistä arvostaen – vastuuna yhteinen hyvä! Meillä Diakonilla on Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki kertoo vastuullisesta toiminnasta ja yhteiskunnallisen vastuun kantamisesta. Meille Diakonille on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki jo vuonna 2016. Haluamme olla yritys, joka tekee hyvää ja jakaa hyvää.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki kertoo, että yritys on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja voitosta suurin osa kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään. Merkin myöntää puolueettomista asiantuntijoista koostuva toimikunta.

Tällä ja seuraavalla viikolla (5.- 18.9.2022) voit nähdä DiakonAsumisen Sarin myös television puolella, olemme mukana Yhteiskunnallinen Yritys -merkin TV-kampanjassa teemalla ”Vastuuna yhteinen hyvä!”

Voit lukea lisää Yhteiskunnallinen Yritys -merkistä sivuiltamme sekä Suomalaisen Työn Liiton verkkosivuilta.

AVOIN TYÖPAIKKA: Projektikoordinaattori Turvapaikanhakijat töihin Satakuntaan -hankkeeseen

Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö hakee PROJEKTIKOORDINAATTORIA Turvapaikanhakijat töihin Satakuntaan -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on edistää vastaanottokeskukseen rekisteröityneiden hakijoiden työllistymistä sekä tukea heitä työllistäviä työnantajia pidempiaikaisen työllistymisen sujuvoittamiseksi. Tavoitteet saavutetaan antamalla turvapaikanhakijoille ja tilapäistä suojelua tarvitseville yksilöllistä ja/tai ryhmämuotoista tukea työnhaussa, kertomalla heille suomalaisen työelämän pelisäännöistä, tukemalla työnantajia tarvittaessa työntekijän perehdytyksessä ja työsuhteen aikana sekä vahvistamalla työntekijän ammatillista suomen tai englannin kielen osaamista.

Diak toimii hankkeen päätoteuttajana ja Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö osatoteuttajana. Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta.   

Projektikoordinaattorina:

 • vastaat hankkeen tiedottamisesta turvapaikanhakijoille ja tilapäistä suojelua tarvitseville
 • teet etsivää ja jalkautuvaa työtä yksityismajoituksessa asuviin turvapaikanhakijoihin ja tilapäistä suojelua hakeviin
 • teet tarvittaessa osaamiskartoitukset
 • avustat hakijaa työnhaussa ja neuvot työsuhteen käytännön asioissa
 • vastaat hakijoiden ryhmässä tapahtuvasta tuesta ja ohjauksesta sekä toimit ryhmien toisena ohjaajana
 • perehdyt muissa hankkeissa tuotettuihin materiaaleihin, ja valikoit tämän hankkeen kohderyhmille soveltuvat materiaalit
 • kontaktoit ulkopuoliset vierailijat
 • markkinoit työnantajapoolia työnantajille ja osallistut sen käyttöönottoon
 • vastaat rekrytointitilaisuuksien järjestämisestä yhdessä työnantajien ja vastaanottokeskuksen kanssa
 • osallistut ulkopuolisen asiantuntijan järjestämiin koulutuksiin
 • osallistut turvapaikanhakijan kanssa työnantajan tarjoamaan työhön perehdyttämiseen
 • järjestät vapaa-ajan tilaisuuksia, jossa turvapaikanhakijoilla on mahdollista tavat muita suomalaisia ja vahvistaa kielitaitoa
 • annat työnantajille yksilöllistä tukea työsuhteen alussa ja sen aikana
 • haastattelet entisiä ja nykyisiä turvapaikanhakijoita
 • osallistut hankkeen tavoitteiden toteutukseen projektipäällikön työparina
 • vastaat hankeen raportoinnista Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön osalta
 • osallistuu hankkeen artikkelien kirjoittamiseen

Apuna sinulla on projektipäällikkö, kielten lehtori, Diakin ja Länsi-Suomen Diakonialaitoksen ammattilaiset.

Olet etsimämme henkilö, jos olet kiinnostunut ja sinulla on osaamista turvapaikanhakijoiden ja tilapäistä suojelua tarvitsevien henkilöiden parissa tehtävästä työstä ja siihen liittyvästä työllistämisen edistämisestä. Arvostamme erinomaisia yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja, itsenäistä työotetta, joustavuutta, markkinointitaitoa sekä avointa ja innostunutta otetta hanketyöhön.

Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Työ on kokoaikainen, työaika 38 h 20 min/vko.

LISÄTIEDOT JA HAKEMINEN:
Lisätietoja antaa henkilöstöjohtaja Tarja Pääkkönen 18.7.2022 asti 044 705 2242, tarja.paakkonen@diakon.fi  ja 1.8.2022 alkaen toimiala-  ja kehitysjohtaja Sanna-Mari Pudas-Tähkä, 044 705 2215, sanna-mari.pudas-tahka@diakon.fi

Vapaamuotoiset hakemukset 7.8.2022 mennessä osoitteeseen sanna-mari.pudas-tahka@diakon.fi