Käy lukemassa uutta Diakon-blogiamme!

Nyt starttaa uusi Diakon-blogimme! Diakon-blogi haluaa nostaa esille ajankohtaisia teemoja ja herättää ajatuksia sekä keskustelua. Ensimmäisinä kirjoittajina ajatuksiaan ovat jakaneet toimitusjohtajamme Aku Keltto sekä geriatrimme Markus Halminen. Tervetuloa lukemaan ja osallistumaan!

Diakonin Saattohoitokodin toiminta loppuu

Diakon Saattohoitokoti lopettaa toimintansa. Olemme vuodesta 2014 toimineet Satasairaalan ja Porin Perusturvan erityistason saattohoitopalvelun palveluntuottajana tarjoten erityistason saattohoitoa ja palliatiivista hoitoa yli 20 vuoden kokemuksella.

Olemme nyt yhdessä Satasairaalan kanssa päätyneet purkamaan Satasairaalan ja Porin perusturvan sopimuksen, neuvottelut eivät ole tuottaneet toivottua tulosta. Toimintaedellytyksiä saattohoidon jatkamiseksi Diakonin Saattohoitokodissa ei ole erityistason saattohoidon vaatiessa koko ajan kehittyvää osaamista ja resursseja, eikä sitä ole näin pienillä potilasmäärillä mahdollista ylläpitää. Jatkossa julkinen terveydenhuolto hoitaa alueen erityistason saattohoidon ja palliatiivisen hoidon.

DiakonTerveyden syksyn liikuntaryhmien lukujärjestys julkaistu

Käy tutustumassa nyt DiakonTerveyden syksyn uuteen lukujärjestykseen! Ryhmät starttaavat uudella lukujärjestyksellä 31.8.

Ryhmäkoko liikuntaryhmissämme on maksimissaan 11 – 17 henkilöä, ryhmästä riippuen. Muistathan aina ilmoittautua jumppaan DiakonTerveyden sihteerille 044 705 2208, ja peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääsekään osallistumaan. Ja muistathan, että vapaita paikkoja voi kysellä vielä jumppapäivänä, jos ryhmä on ollut täynnä. Tervetuloa mukaan!

Läheisten vierailut Palvelukoti Honkalassa ja DiakonTerveyden Veljeskodissa

Veljeskodin ja Palvelukoti Honkalan läheisillä on mahdollisuus tavata asukkaita kesäpihan lisäksi myös asukkaan omassa huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailuaika sovitaan etukäteen soittamalla hoitajille.

Vierailu tapahtuu ehdottomia Satasairaalan hygieniayksikön kanssa sovittuja turvatoimia noudattaen. Vierailuaika on joka päivä klo 13-18. Vieraita voi tulla kerrallaan 1-2. Myös lemmikit ovat tervetulleita.

Vierailijalla ei saa olla mitään hengitystieoireita. Tullessa on ilmoittauduttava hoitajalle. Hoitaja antaa hengityssuojaimen ja opastaa käsihygieniassa. Kaikki vierailukäynnit kirjataan mahdollista koronatartunnan jäljittämistä varten. Asukkaan huoneeseen tai vierailutilaan kuljetaan suoraan samoin poistuttaessa.

Koronavirustilannetta seurataan aktiivisesti ja tarvittaessa vierailukäytännöt voivat muuttua. Edelleen suositellaan vierailuja mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa.