Kuntotestaukset

Toteutamme DiakonTerveydessä erilaisia kuntotestauksia, joita voi ostaa yksittäin tai paketteina tai vaikkapa osaksi työpaikan TYKY-päivää. Kuntotestit valitaan yhdessä asiakkaalle sopiviksi, asiakas saa etukäteen testiin valmistautumisohjeet ja testitulokset käydään yhdessä ammattilaisen kanssa läpi.

Kuntotestit ovat myös hyvä ja turvallinen startti tavoitteelliselle kuntoilun aloitukselle. Saat tiedot lähtötilanteestasi ja voit halutessasi teettää uusintamittauksen vaikka puolen vuoden kuluttua, jolloin näet kuntoilusi tuomat tulokset. Saamasi testipalautteen perusteella ammattilainen kertoo, miten sinun kannattaa jatkossa harjoitella.

Teemme mm. seuraavia kestävyyskuntoa ja suorituskykyä mittaavia testejä:

6 minuutin kävelytesti
Testissä kävellään 6 minuuttia yhtäjaksoisesti. Testissä mitataan 6 minuutin aikana kävelty matka ja syke.

UKK 2 km kävelytesti
Testissä kävellään tasaista vauhtia 2 km matkan. Testissä mitataan kävelyyn käytetty aika ja syke. Saat testistä palautteen ja sykealueet harjoitteluun maksimisykkeen arvion perusteella.

Polkupyöräergometritesti
Polkupyöräergometritesti mittaa sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa. Testi on submaksimaalinen (epäsuora), kolmiportainen, 12 minuuttia kestävä nouseva intensiteettinen testi, jossa pyritään saavuttamaan noin 85 % laskennallisesta maksimisykkeestä. Saat testistä palautteen ja sykealueet harjoitteluun maksimisykkeen arvion perusteella.

Lisäksi teemme erilaisia lihaskunto- ja suoritustestejä, tasapainotestejä, puristusvoima sekä liikkuvuusmittauksia (hartiaseutu, selän liikkuvuus, lihaskireydet ja nivelten liikkuvuudet) asiakkaan tarpeen mukaan räätälöiden.

Toiminta- ja liikuntakykyä on hyvä arvioida säännöllisesti, muun muassa tasapainotesteillä ja muilla toimintakykyä mittaavilla testeillä. Testitulokset antavat suuntaa siihen, millaisia toimintakyvyn osa-alueita ja miten sinun kannattaa jatkossa harjoitella. Testejä on paljon ja niistä valitaan asiakkaalle soveltuvimmat.

Voit ostaa kuntotestipaketin sekä polkupyöräergometritestauksen myös Diakon Verkkokaupasta.

Tutustu myös fysiopaketteihin, jotka sisältävät testaukset ja ohjaukset.

Kysy lisää:

Metsämiehenkatu 2 G, Pori
044 705 2208
ajanvaraus.terveys@diakon.fi

Yhteystiedot

Kuntotestaukset

Metsämiehenkatu 2 G, Pori
044 705 2208
ajanvaraus.terveys@diakon.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Yhteydenottopyyntö