Hengaa täällä

Julkaistu:

Hengaa täällä -hankkeen projektipäällikkö Ruut Lumijärvi kertoo Diakon-blogissa Diakonin keväästä 2023 asti Tampereen Keskustorille valmistelemasta hankkeesta, Hengaamosta, joka aloittaa toimintansa syksyllä 7-13-vuotiaita lapsia ja heidän perheitään varten.

Hengaa täällä on STEAn rahoittama kolmivuotinen hanke, jonka tehtävänä on auttaa perheitä elämään omannäköistään elämää. Hengaamo on palvelukonsepti, joka yhdistää erilaisten organisaatioiden perustehtäviä ja vapaaehtoistoimijoiden arvokasta panosta ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi kehittäen samalla Tampereen Keskustorin aluetta perheille turvallisemmaksi ja saavutettavammaksi.

Kolmen henkilön kädet yhdessä yhteistyön merkiksi.

Hanke tuottaa laadukkaita, maksuttomia ja osallistavia vapaa-ajan toimintoja ja tapahtumia, jotka ovat elämyksellisiä, yhteisöllisiä ja tarkoituskeskeisiä. ​Hankkeen tausta-ajatus nojaa vahvasti asiakaslähtöiseen toiminnan kehittämiseen sekä kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, joka mahdollistaa vaikuttavan lähestymistavan kohtaamisissa. Yhteinen näkymme on luoda Keskustorista lapsiperheen mieluisin käyntikohde.

Olen toiminut  hankkeen projektipäällikkönä maaliskuun alusta saakka. Yhdessä tiiminä autamme hankekumppaneita suunnittelemaan, valmistelemaan ja toteuttamaan Hengaamon toimintaa ja tapahtumia. Käytän lean-johtamisen työkaluja hankkeen läpiviennissä – olemme luomassa arvoa asiakkaalle, jotain mistä perheet hyötyvät. Leanin lisäksi käytössä on myös logoterapeuttisia, tarkoituskeskeisen ajattelun avaimia.

Hankekumppaneina avauskokoonpanossa ovat Diakonin lisäksi Tampereen Teatteri, Pirkanmaan hyvinvointialue, Kulttuuritalo Laikku, Lastenkulttuurikeskus Rulla ja Tampereen seurakunnat. Myös ohjausryhmä on laaja ja asiantunteva – teemme muun muassa aktiivista yhteistyötä poliisin kanssa.  Hankkeen edetessä tavoitteena on kasvattaa niin mukana olevien organisaatioiden ja vapaaehtoistoimijoiden määrää. Sidosryhmäyhteistyötä on myös luvassa runsaasti.

Konsepti rakentuu ja kehittyy jatkuvasti asiakasta varten. Palvelun käyttäjien ääni, mitattavuus ja toiminnan systemaattinen kehittäminen ovat toimintatapojamme. Rakennamme sujuvia palvelupolkuja: verkkosivuilta ja somekanavista on helppo löytää mukaan yhteisen tekemisen pariin ja osallistua. Haluamme johtaa Hengaamon käyttäjien asiakaskokemusta niin, että se innostaa tulemaan mukaan, toimintaan on helppo sitoutua ja mieluinen palvelutehtäväkin löytyy.

Luodaan yhdessä uutta!

Hankkeen arvot ovat ihmisyydessä, kohtaamisessa, osallisuudessa ja tarkoituksen löytymisessä sekä lapsen ja hänen perheensä elämässä. Keskitymme siihen, mikä ihmisenä olemisessa, elämäntaidon harjoittelemisessa on yhteistä meille kaikille elämäntilanteesta riippumatta. Kohtaamisissa suuntaamme yhdessä katsetta sinne, missä jokainen meistä on paljon muutakin kuin yksittäinen ominaisuutemme, haasteemme tai vaikeutemme. Näemme toivoa, rohkeutta ja valinnan mahdollisuuksia, jos ei muussa niin asennoitumisemme muuttamisessa. Maailmaa ei muuta se, mitä olemme saaneet vaan se, mitä annamme eteenpäin.

Maailmaa ei muuta se, mitä olemme saaneet vaan se, mitä annamme eteenpäin.

Kuljemme lasten ja perheiden rinnalla luoden uutta ja osallistaen lapsia niin taiteentekemisessä, teatterimaailman elämyksellisissä hetkissä, kuin Vanhalle Kirkolle järjestetyssä välipalahetkessä koulupäivän jälkeen. Terveys- ja sosiaalialan sekä perhetyön tapahtumissa voi Hengaamossa kohdata toisia ja tulla itse kohdatuksi. Säännöllisen toiminnan lisäksi hanke järjestää tapahtumia alueella. Mukaan ottavaa ja kohtaavaa kylämäisen yhteisön tunnelmaa tavoittelemme niin toiminnoissa kuin tapahtumissakin.

Hankkeemme tahtoo myös olla vaikuttava hyväntekemisen kumppani myös Tampereella toimiville organisaatioille ja yrityksille. Hankkeen auttamisen tuotevalikoimasta löytyy jokaiselle sopiva muoto ja vaikuttava tapa kehittää aluetta ja rakentaa kylää keskelle kaupunkia. Luomme juurtuvaa, lasten ja heidän perheidensä elämää vahvistavaa sekä alueen kulttuuria muuttavaa, uniikkia yhdessä tekemisen toimintamallia.  

Meistä jokainen haluaa varmasti löytää sen, kuka oikeasti on ja mitä varten on olemassa. Tarkoituskeskeinen näkökulma hankkeessa voi vastata tähän kysymykseen. Voimme osallistua, luoda yhteisöllisyyttä sekä löytää kyvyn ja keinot nousta haasteemme tai ongelmamme yläpuolelle. Elämä on saatu lahja ja siitä lahjasta sopii antaa eteenpäin. Mitä elämä kysyy sinulta tänään?

Lämpimin yhteistyöterveisin
Ruut Lumijärvi
044 705 2035
ruut.lumijarvi@diakon.fiTilaa
Ilmoita, kun tulee:
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit