Kelan kuntoutusKelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Kelan kustantama vaativa lääkinnällinen kuntoutus on tarkoitettu alle 65-vuotiaalle vaikeavammaiselle henkilölle, jolla sairaudesta, viasta tai vammasta aiheutuu lääketieteellistä ja toiminnallista haittaa, jonka helpottamiseksi tarvitaan vähintään vuoden kestävää kuntoutusta. Vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen on oikeus henkilöllä, jolla on huomattavia vaikeuksia selviytyä jokapäiväisistä toimistaan. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus perustuu julkisessa terveydenhuollossa laadittuun kirjalliseen kuntoutussuunnitelmaan, jossa on suositeltu asiakkaalle suoriutumisen ja osallistumisen kannalta tarpeellinen kuntoutus.

Toteutamme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen avo- ja ryhmäterapioita (fysioterapia, allasterapia, toimintaterapia) lapsille, nuorille ja aikuisille. Voit lukea lisää aiheesta ”vaativa lääkinnällinen kuntoutus” sekä ”Kela/terapiat” Kelan sivuilta.

AVOTERAPIA

Fysioterapia
Yksilöllisen fysioterapian keinoin, säännöllisellä ja oikeanlaisella harjoittelulla autetaan asiakasta säilyttämään ja lisäämään toiminta- ja liikuntakykyä. Terapeuteillamme on vankka ammattitaito ja kokemusta neurologisten ja vaikeavammaisten asiakkaiden kuntoutuksesta. Tiloihimme on esteetön pääsy ja laitteita on monipuolisesti.

Allasterapia
Sisältää fysioterapeutin ohjauksessa tehtäviä vesiliikuntaharjoitteita. Vesi kannattelee kuntoutujaa vähentäen niveliin kohdistuvaa kuormitusta ja mahdollistaen harjoitteet laajoilla liikeradoilla. Veden vastus tehostaa myös lihasharjoittelua. Allasterapiavälineillä voidaan tarvittaessa helpottaa harjoitusta tai lisätä sen haastetta.

Toimintaterapia
Asiakas saa tukea arjen toiminnoissa selviytymiseen hänen omassa elinympäristössään. Edistymistä seurataan monipuolisesti ja tarvittaessa opastetaan apuvälineiden käytössä. Omaisille ja läheisillä on saatavilla asiantuntijatukea.

Mikäli sinulla on tai olet saamassa maksusitoumuksen tai palvelusetelin, täytäthän terapiapaikan hakulomakkeen tästä.

Lisätietoa / Ajanvaraus:
DiakonTerveys, Metsämiehenkatu 044 705 2208

Katso täältä terapeuttiemme koulutukset ja pääasialliset asiakasryhmät.


 

RYHMÄTERAPIAT

• Lasten ja nuorten ryhmäfysioterapia
• Lasten ja nuorten ryhmätoimintaterapia
• Aikuisten ryhmäfysioterapia
• Aikuisten ryhmätoimintaterapia
• Aikuisten ryhmäallasterapia

Ryhmäterapiat toteutetaan Kelan ryhmäterapioiden palvelukuvausten mukaisesti ja niihin on mahdollista päästä myös muun tahon maksusitoutumuksella. Ryhmäterapiat toteutetaan DiakonTerveyden Metsämiehenkadun toimipisteessä Porissa. Tutustu ja lue lisää Kelan ryhmäterapioista!

Kuntoutuspalveluiden päällikkö Päivi Pöykiö,
044 705 2210
paivi.poykio@diakon.fi

Yhteystiedot

Lisätietoa Kelan kuntoutuksesta
Metsämiehenkatu: 044 705 2208

Kuntoutuskeskus
Metsämiehenkatu 2 G, 28500 Pori
terveys@diakon.fi

Ajanvaraus
044 705 2208
ajanvaraus.terveys@diakon.fi

Kuntoutuspalveluiden päällikkö
Päivi Pöykiö
044 705 2210
paivi.poykio@diakon.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Yhteydenottopyyntö