DiakonKylä

Tervetuloa meille DiakonKylään!

Diakonin alue tarjoaa itsenäisen asumisen kodin noin 250 ikäihmiselle. Voit elää arkea yhteisössä, jossa on monenlaista yhteistä toimintaa. Kohtaat toisia ihmisiä, mutta saat elää myös omassa rauhassa omassa kodissasi. Sairaanhoitajamme on tavattavissa viikoittain ja oma asumisohjaaja järjestää arkeesi erilaisia toiminnallisia hetkiä.

Diakonin työntekijä hymyilee DiakonKylän kartan ja asuinkerrostalon edessä

Luonnonläheinen tonttimme puistoineen tarjoaa elämiseen turvallisuutta, tekemistä ja rauhaa. Diakonin monipuolinen palvelutarjonta on kätesi ulottuvilla.

Diakon on yli 200 ihmisen työpaikka, jossa työtä tehdään suurella sydämellä ja auttavilla käsillä. Olemme apunasi niissä hetkissä, joissa tarvitset apua.

DiakonJuhlan valmistava maittava lounas on tarjolla aina arkisin Pihlajasalissa klo 10.30 – 13.30 tai voit asukkaana tilata halutessasi ruoan kotiin alueellamme ateriapalveluna. Kun vietät juhlia, löydät meiltä myös niin tilat kuin tarjoilut. DiakonJuhlan pitopalvelu järjestää juhlat myös tietenkin muissa haluamissasi tiloissa.

Alueellamme palvelee myös DiakonKauppa arkisin klo 9 – 15, josta asukkaat voivat halutessaan tilata myös kauppatavarat kotiinsa tuotuna.

DiakonKotihoidosta saat kiireetöntä ja turvallista arjen apua kotiin ja siivousapua tarjoaa DiakonSiivouksemme.

DiakonTerveyden kokeneet lääkärit auttavat esimerkiksi ikääntymiseen, kipuun, kuntoutukseen ja muistisairauksiin liittyvissä ongelmissa joko vastaanotolla tai kotikäynneillä. Myös muistineuvolasta löydät apua muistiongelmiin ja DiakonKotihoitomme järjestää päivätoimintakeskus Rinkeplummassa kuntouttavaa päivätoimintaa muistisairaille.

DiakonTerveyden fysioterapiapalvelut sekä liikuntaryhmät löydät myös omalta tontiltamme. Allasjumppa ja kuntosali tuovat hyvää oloa. Näihin ryhmiin uskaltaa kuka tahansa tulla mukaan, siinä kunnossa kuin on, vaikka edellisestä liikuntakerrasta olisikin kauan aikaa. Räätälöimme liikunnan sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Kaunis alueellamme sijaitseva kaupunkipuisto DiakonPuisto tarjoaa polun, jonka äärellä voit nauttia luonnon äänistä ja savun tuoksusta kodalla. DiakonPuisto on avoin kaikille kaupunkilaisille.

Alueellamme toimivat myös luonto- ja ympäristöpäiväkoti Farelma, Diakonia-ammattikorkeakoulu sekä erityisammattiopisto Luovi.

Tervetuloa asiakkaaksi tai asukkaaksi DiakonKylään!