Joulun taika

Julkaistu:

DiakonJuhlan Katjan kirjoituksessa ollaan joulutunnelmissa ja pohditaan joulun merkitystä. Ilmassa on suorastaan käsinkosketeltavaa jännitystä ja riemua lasten odottaessa joulua – ja kuinka tärkeitä ovatkaan läheiset ja kiireetön läsnäolo. Kurkkaa myös Katjan resepti herkulliseen puolukka-kinuskijäädykkeeseen.

Talvi ja joulu on itselleni se merkityksellisin vuodenaika. Silloin valmistellaan koko perheen juhlaa. Joulu sai täysin uudenlaisen merkityksen omien lasteni myötä. Sitä riemua, odotusta ja käsinkosketeltavaa jännitystä on aivan uskomattoman ihana seurata ja juurikin näistä hetkistä tulee niitä rakkaimpia ikimuistoisia hetkiä. Jouluna tärkeintä on perhe. Itse olen viettänyt kaikki jouluni kotikylässäni, enkä osaa kuvitellakaan joulua missään muualla, sillä sinne kuuluu ne tärkeimmät muistot ja yhteiset hetket.

Mietitäänpä hetken joulun merkitystä, tai ainakin sitä mitä se itselleni merkitsee. Jouluna ei ole tärkeintä, että kaikki on viimeisen päälle suunniteltu ja tehty. Eikä se, että on kalleimmat lahjat ostettuna.

Toivoisin jokaisen kokevan joulun tunnelman ja osaavan rauhoittua yhteiseen hetkeen silloin kun se on mahdollista. Varsinkin jouluna on hyvä unohtaa puhelimet ja olla läsnä läheisilleen. Tehdä yhdessä joulusta omanlainen. Unohtakaa turhat stressit siivouksista, niitä ehtii tekemään muulloinkin tai vaikka ostaa itselleen jo etukäteen joululahjaksi siivouksen kotiin.

”Toivoisin jokaisen kokevan joulun tunnelman ja osaavan rauhoittua yhteiseen hetkeen silloin, kun se on mahdollista.”

Joulua valmistellaan myös DiakonJuhlassa

Me DiakonJuhlassa pääsemme valmistamaan myös muiden joulua. Pikkujoulukauden alkaessa asiakkaat pääsevät nauttimaan meidän juhlaruoista ja jouluisista kattauksista. Ja se tuoksu, mikä kantautuu ehkäpä myös saliin asti, kun valmistamme joululaatikoita. Joulun odotus alkaa, kun DiakonJuhlan salin iso kuusi saa ylleen valot ja niitä pääsee ihailemaan jo aamusta, kun on vielä hämärää.

Joulu melkeinpä tuoksuu ja maistuu jo tätä kirjottaessa. Itselläni joulupöytään kuuluu porkkanalaatikko, perunalaatikko, rosolli, kinkku ja savukala. Myös muita ruokia valmistetaan, mutta nuo ovat ehdottomat suosikit. Tästä päätellen pidän hyvinkin paljon perinteisestä joulusta monessakin asiassa.

Nyt jaan teille reseptin, mikä voisi olla hyvä pieni jälkiruoka silloin, kun vatsat on jo aivan täynnä, mutta silti tekisi mieli pientä raikasta herkkupalaa:

Puolukka-kinuskijäädyke

3 kananmunan keltuaista
0,5 dl sokeria
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeroitua puolukkasosetta
0,5 dl valmista kinuskikastiketta
3 kananmunan valkuaista

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita yhteen keltuais-sokerivaahto, kermavaahto, puolukkasose ja kinuskikastike varovasti sekoittaen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (Huom. Muista puhdas ja kuiva kulho / vatkaimet). Lisää valkuaisvaahto muun seoksen joukkoon varovasti käännellen.

Vuoraa haluamasi vuoka kelmulla ja lisää seos vuokaan. Peitä vuoka kelmulla tai kannella ja laita pakastimeen. Anna olla pakkasessa mieluusti yön yli. Kumoa tarjoilupäivänä jäädyke tarjoiluastialle hieman ennen tarjoilua, että jäädykettä on helpompi leikata.

Halutessaan tätä voi syödä sellaisenaan tai piparin kanssa.

Oikein ihanaa, tunnelmallista joulua kaikille!

Tilaa
Ilmoita, kun tulee:
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit