Marianne ulkoisti siivouksen

Julkaistu:

DiakonSiivouksen työntekijä Laura Virta-Salonen on käynyt vuosia siivoamassa Marianne Siltasen ja hänen puolisonsa kodissa. Siivouksen lomassa ehditään myös jutella.

– Täytyy sanoa, että odotan aina Lauraa, sanoo Marianne. Hän istuu kotinsa valoisassa olohuoneessa ja etäämpää kuuluu pölynimurin ääni.

– Ihan kuin iloisen Lauran mukana tulisi meille aurinko, hän jatkaa.

Siltasten luona on meneillään joka toinen viikko tapahtuva kodin perussiivous. Laura on vienyt mattoja ulos tuulettumaan ja on nyt imuroimassa.

– Olen ulkoistanut siivouksemme DiakonSiivouksen Lauralle ja olen päätökseeni erittäin tyytyväinen, Marianne hymyilee.

Hän on erityisen kiitollinen siitä, että Laura on tullut siivoamaan myös heidän mökilleen Luvialle, missä he ovat nyt korona-aikana asuneet.

Useita vuosia jatkunut asiakassuhde on heille molemmille mieluisa. Marianne arvostaa Lauran ammattitaitoa ja luotettavuutta.

– Laura tietää toiveemme siivouksen suhteen ja hän tuntee meidän tilat. Hänelle ei tarvitse joka kerta selittää, mitä ja miten toivomme hänen siivoavan. Laura ja hänen mukavat tuuraajansakin tietävät ja muistavat meidän tapamme.

Marianne pitää tärkeänä sitä, että hän voi luottaa Lauraan silloinkin, kun hän ei ole kotona.
– Ollessani esimerkiksi sairaalassa, Laura on hoitanut täällä siivouksen.

Mukavalta tuntuu myös se, että Laura tietää, milloin on sopiva säätila tuulettaa vaikka petivaatteita.

– Minä olen sellainen vilukissa, että en kestäisi kylmää vuodetta, Marianne perustelee.

Hän on iloinen myös siitä, että asiakassuhteessa pystytään joustamaan. Kerran kun Siltasten siivouspäivän ajankohta olisi osunut pyhäpäivään, DiakonSiivouksen toimistolta soitettiin hänelle ja kysyttiin, voiko siivouksen tehdä aiemmin?

– Vastasin, että totta kai! Tuntui hyvältä, että sillä tavalla meidät huomioitiin.

Hyvä siivous – parempi mieli

Laura käärii imurin johdon rullalle ja ryhtyy pyyhkimään kodin pintoja ja lattioita. Naisten vilkas juttelu katkeaa välillä keveään nauruun.

– Parannamme tietysti maailmaa ja vaihdamme kuulumisia, Marianne kuvaa heidän keskustelujaan.

– Kun imuri on päällä, lisäämme vain volymea, Laura lisää.

Keskustelujen ohessa he saattavat pohtia myös sopivaa ajankohtaa ikkunoiden pesulle.

Marianne arvostaa Lauran hyväntahtoista huumoria, se keventää päivää kivasti.

– Minulla on vähän huonot jalat ja istun mielelläni korotetulla nojatuolilla. Siirryn siitä aina pois, että Laura voi siivota paikkani. Saatuaan sen valmiiksi, hän sanoo minulle, että kuningatar voi nyt mennä istumaan valtaistuimelleen!

Lauran huumori tuli heti ensimmäisellä käyntikerralla Siltasille tutuksi, kun hän oli pilke silmäkulmassa todennut tekevänsä kaikkea muuta paitsi putkitöitä ja sähköhommia!

– Siivouspäivää kutsutaan meillä Lauran päiväksi, Marianne sanoo iloisena. Pian kuuluu hänen vierestään Lauran vastaus: – Ja minä sanon tätä päivää Mariannen päiväksi