Oma maa osuuskunnat -hanke

Oma maa osuuskunnat -hankkeessa tuetaan ja vahvistetaan maahanmuuttajien ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja kielitaitoa.

Hankkeen toimintaan kuuluu kaupunkiviljelyn ja viljelytaitojen opettelu. Tämä tapahtuu hankkeen aikana yhdessä rakennettavan DiakonKylän yhteisöpuutarhan alueella. Puutarhatöiden lisäksi osallistujat saavat yksilö- ja ryhmäohjausta. Yksilöohjauksessa osallistujien elämäntilanne ja tulevaisuuden toiveet kartoitetaan ja autetaan eteenpäin  Lisäksi osuuskuntaneuvonta, digi- ja taloustaitojen opettelu. Hankkeessa kartutetaan osallistujien voimavaroja, työelämävalmiuksia ja talousosaamista.  

Kalenterin löydät täältä

Oma maa osuuskunnat -hanke toimii Porin ja Rauman talousalueilla. Hankkeen kohderyhmänä ovat työttömyysuhan alla tai työvoiman ulkopuolella olevat henkilöt, osatyökykyiset ja työmarkkinoille heikosti kiinnittyneet kantasuomalaiset ja maahanmuuttajat.

Hanke on Länsi-Suomen diakonialaitoksen hallinnoima. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+) Hanke toteutetaan ajalla 1.2.2024-31.1.2027.

Hankkeen toteuttaa Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö ja ESR+-rahoituksen hankkeelle on myöntänyt Keski-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

In English

Русский

Yhteystiedot

Merja Rikala
Hallinnointi ja viestintä, osuuskuntatoiminta
p. 044 705 2302
merja.rikala@diakon.fi

Timo Helavuori
Yksilö- ja ryhmäohjaus   
p. 044 705 2027
timo.helavuori@diakon.fi

Hanna-Laura Lehti
Yhteisöpuutarhatoiminta ja viljelyosaaminen   
p. 044 705 2008  
hanna-laura.lehti@diakon.fi