Juhlakauden lähestyessä

Julkaistu:

DiakonJuhlan Merja Salmi kaipailee jo juhlakautta ja antaa hyviä vinkkejä juhlien järjestämiseen. Nyt kun juhlia ei ole viime aikoina juuri voinut järjestää, voikin keskittyä suunnittelemaan huolella niitä tulevia juhlia, jotka voi sitten pitää vaikka ihan oman itsen ja läheistensä kunniaksi, kun tilanne jälleen paranee. Tärkeää onkin muistaa nauttia myös suunnittelusta, järjestelyistä ja varsinkin itse juhlapäivästä!

Tässä istuessani mietin tätä viimeistä vuotta… Meidän kaikkien huulilla ja ajatuksissa on ollut se…rona… Juhlia on jouduttu siirtämään ja perumaan, on muutettu suunnitelmia… Ja mikäli juhlat on saatu pidettyä, on todella paljon pienennetty juhlijoiden määriä. Toivon, että tulevana kesänä saisimme jo järjestettyä isompiakin juhlia. Ja itse luulen, että juhlia voidaan järjestää sitten jopa enemmän tämän ”tylsän kauden” jälkeen. Meidän perhe ja suku olemme ainakin päättäneet pitää juhlat, kun se on mahdollista. Meidän kaikkien kunniaksi.

Itse olen aina tykännyt järjestää juhlia sekä mennä juhliin. Työni puolesta olenkin saanut olla lukuisissa juhlissa mukana, nähdä paljon ihmisiä ja olla myös joidenkin ihmisten tukena, välillä myös tietämättään. On valunut omista silmistä onnen ja surun kyyneliä.

Minusta se tunne, joka tulee, kun saa kutsua ihmiset valmiiseen, kauniiksi laitettuun ruokapöytään, on joka kerta yhtä hieno. Monen monta työtuntia on tuohon hetkeen jo kulunut juhlapalvelussa. Juhlat on suunniteltu, mietitty tila, tavarat tilattu, tuotteet valmistettu, koristeltu, työvaatteet silitetty ja pitopöytä laitettu valmiiksi.

”Tunne, joka tulee, kun saa kutsua ihmiset valmiiseen, kauniiksi laitettuun ruokapöytään, on joka kerta yhtä hieno.”

Vinkkejä juhlien järjestäjälle

Kun alkaa järjestämään juhlia on hyvä aloittaa suunnittelu ajoissa, jos vain suinkin mahdollista. Kannattaa aloittaa tekemällä muistilistoja…

Hyviä mietittäviä asioita ovat mm.

  • vieraiden määrä
  • varaa juhlapaikka, jos et järjestä juhlia kotosalla
  • varaa pitopalvelu (kannattaa muuten kysellä pitopalvelun ihmisiltä kaikkia mahdollisia kysymyksiä, heillä on valtavasti vuosien mittaan kertynyttä kokemusta ja näkemystä asioista)
  • jos järjestät juhlat kotona, mietti mihin saa ruokapöydän, juoma- ja kahvipöydän
  • haluatko,että jokaisella vieraalla on oma istuinpaikkansa?
  • kesän juhlissa, huomioi säävaraus!

Juhlien lähestyessä, muista nauttia koko siitä tunnelmasta – järjestelystä, suunnitelmista… Ja tärkeimpänä eli juhlapäivänä, koittaa nauttia koko päivästä! Jos joku pikku asia meneekin eri tavalla kuin on suunnitellut, ei se kaada maailmaa, ei edes heilauta. Saattaapa olla, että se menee jopa paremmin kuin oli suunniteltu.

”Jos joku pikku asia meneekin eri tavalla kuin on suunnitellut, ei se kaada maailmaa, ei edes heilauta. Saattaapa olla, että se menee jopa paremmin kuin oli suunniteltu.”

Kaikesta selvitään

Olin eräissä häissä töissä. Perunoita kiehumaan laittaessa puhelimeni soi. Luurin päässä oli morsian, joka oli tulossa hääpaikalle. Autossa hänellä oli mukanaan hääkakku, joka oli osittain sortunut. Morsian oli tietysti paniikissa. No ei muuta kuin tilanne haltuun. Morsiamen rauhoittelua, kakku saadaan varmasti jollain tapaan korjattua…

Morsian ja kakku tulivat juhlapaikalle. Hieno kaksikerroksinen sokerikuorutteinen kakku oli osaksi sortunut. Ei muuta kuin hanskat käteen ja kakkua kasaamaan. Mukana oli onneksi kermaa ja pursotinpussi, joten ei muuta kuin pursotin käteen ja kermapursotukset kakun reunoille. Eihän se ollut alkuperäistä vastaava, mutta ihan nätti ja maistui todellakin yhtä hyvältä, ja tätä asiaa onkin muutaman kerran morsiamen kanssa tullut muisteltua jälkikäteen hymyssä suin.

Yhdessä on mukava häärätä

Itselläni on kaksi lasta. Molempien rippi- ja ylioppilasjuhlat olen järjestänyt kotona. Tilat meillä eivät ole mitkään suuren suuret, mutta muutamassa erässä on meille sata henkeä mainiosti mahtunut juhlimaan. Olen tilannut aina jotain työpaikaltani juhliin, koska tiedän niiden olevan ihan huippuluokkaa. Mutta olen kuitenkin aina itsekin halunnut tehdä tarjottavia, koska se on minun ammattini ja haluan sukulaisten ja ystävieni saavan nauttia myös minun tuotoksistani.

Yhdessä on kiva häärätä ja tehdä valmisteluja, niin ennen kuin myös juhlien jälkeen. Alkuvalmistelut olen omissa juhlissa halunnut tehdä itsekseni, mutta onnekseni minulla on sellainen perhe, suku ja ystävät, ketkä tulevat auttamaan halusin tai en. 🙂

Joka kerta juhlien jälkeen, olen istahtanut pihalla olevaan telttaan ja muistellut päivän kulkua hymy huulilla.

Mukavaa kevättä ja mukavia tulevia juhlia kaikille… Nauttikaa hetkestä ja syökää paljon kakkua!

Merja

Tilaa
Ilmoita, kun tulee:
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit