Tuula sai uutta virtaa arkeen Kela-kuntoutuskurssilla

Julkaistu:

Tuula sai uutta virtaa arkeen Kelan kustantamalla kuntoutuskurssilla DiakonTerveydessä.

Työterveyshoitaja kyseli Tuulalta, 55, työpaikkakäynnin päätteeksi, olisiko hän kiinnostunut Kelan kustantamasta kuntoutuksesta. 

”Olin aina ajatellut, että kuntoutukseen olisi vaikea päästä, mutta terveydenhoitajan vinkin jälkeen innostuinkin kokeilemaan”, Tuula kertoo ja kiittelee työterveyshuollon toimintaa.

Tuula sai lääkäriltä B-lausunnon, teki hakemuksen Kelaan ja sai Kelalta kuntoutuspäätöksen Tules-avokurssille.

Ryhmästä tukea kuntoutukseen

Kuntoutus alkoi kolmen päivän aloitusjaksolla Porissa DiakonTerveyden tiloissa. Päivien aikana pidettiin alkuhaastattelut ja tehtiin alkututkimukset, asetettiin tavoitteet ja tutustuttiin ryhmään. Ohjelmassa olivat myös ensimmäiset liikunnalliset osiot.

Tuulaa ryhmämuotoinen kuntoutus miellytti. Jatkuvuutta toi mukavasti myös se, että kuntoutujat kokoontuivat kerran kuukaudessa yhteen päiväksi DiakonTerveyden tiloihin.

Näitä yhteisiä seurantapäiviä oli kuntoutuksen aikana viisi ja kuntoutuksen lopussa kaksipäiväinen päätösjakso, jolloin kerrattiin asioita, tehtiin yksilölliset lopputestit ja arviot.

”Seurantapäivät olivat mukavia ja sain apua omiin pieniinkin ongelmiini”, Tuula kertoo.

”Ryhmän kanssa vaihdettiin aina kuulumiset ja tämä tuntuikin mukavalta tavalta, näin sai itsekin vinkkejä tulevaisuuteen kuulostellessaan, mitä muilla kuntoutujilla oli menossa.”, Tuula hymyilee.

Kokeilemalla itselle parhaiten sopivat liikuntamuodot

Tuula kokee hyötyneensä kuntoutuskurssista, hän sai sen kautta hyvin vinkkejä erilaisista liikuntamuodoista ja pääsi kokeilemaan niitä käytännössä. Kurssin hyvinä puolina hän mainitseekin juuri sen, että erilaisia liikuntamuotoja pääsee kokeilemaan käytännössä valvotusti, jolloin liikkeet tulee tehtyä heti alusta asti oikein.

”Kuntoutuksen jälkeen omaan arkeen onkin tullut jumppapallolla sekä kuminauhalla harjoittelu ja joka päivä tulee nykyään tehtyä jotakin omaa kehoaan kuunnellen.”, Tuula toteaa.

Nyt kesällä Tuula on kokeillut kävelyn lomaan jopa muutamia hölkkäaskelia, ja kertoo hymyillen, että onkin tuntunut upealta, kun vielä pystyy siihen!

Isot kiitokset tulee myös koko porukalle ja ohjaajille. Koko kuntoutusporukka tsemppasi hienosti toisiaan ja yhteisesti iloittiin toisen onnistumisista!

Kuntoutukseen avoimin mielin

”Lähdin kuntoutukseen ilman ennakko-odotuksia, avoimin mielin.”, Tuula kertoo.

Tuula suosittelee kuntoutukseen hakeutumista jo nuoremmalla iällä ja muistuttaa, ettei tarvitse odottaa, että on yli 60-vuotias, tai kokisi ongelmia olevan vielä vähän. Ongelmiin kannattaakin ottaa kiinni ennen kuin ne kasvavat liian isoiksi!

Lopuksi Tuula haluaakin muistuttaa meitä kaikkia:
”Pienet hyvät liikunnalliset teot pitkin päivää ovat tärkeitä!”

Kiinnostuitko kuntoutuksesta? Tutustu lisää Kela-kuntoutukseen täällä!